Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowany bakłażan gyrosem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory krojone z puszki 400 g
bakłażan 2 sztuki
pierś z kurczaka 400 g
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżki
cebula 1 sztuki
czosnek 2 ząbki
olej 2 łyżki
sól i pieprz
koncentrat pomidorowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowany bakłażan gyrosem

Kurczaka i cebulkę roimy w kosteczkę i podsmażamy, po chwili przeciskamy do tego czosnek oraz dodajemy przyprawę do kurczaka. Na patelnię dodajemy koncentrat pomidorowy oraz pomidory z zalewą. Gdy mięso na patelni się dusi my zabieramy się za bakłażany. Odcinamy końcówki od bakłażanów i przecinamy wzdłuż, następnie wydrążamy miękki miąższ. Bakłażana układamy w naczyniu żaroodpornym i faszerujemy do kurczakiem. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni i pieczemy z nim nasze bakłażany przez około 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 28.10.2014 15:29
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak