Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z wątróbką i pomarańczami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 400 g
mleko 1 litr
masło 2 łyzki
pomarańcza 2
sałata lodowa 1 główka
sezam 2 łyżki
oliwa 50 ml
miód 1 łyzka
sok z pomarańczy
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z wątróbką i pomarańczami

Wątrobki oczyść i namocz w mleku odstaw na 3 h.Do słoika wlej oliwe ,miód sok z pomarańczy.Zakrec i trzęś aż się wymiesza.Dopraw.Sałate osusz liście porwij na kawałki.Wątróbki osusz i usmaż.Patelnie z wątróbkami wstaw do piekarnika do 180 stopni.Do salaterki przesyp liście sałaty ,dodaj cząstki pomarańczy,gorącą wątróbkę i uprażone ziarna sezamu.Polej sosem i wymieszaj.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak