Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany kurczak z fasolką i cukinią

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
fasolka szparagowa 70 gram
cukinia 1/2 młodej sztuki
olej rzepakowy 2 łyż
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
chili Prymat 1/2 łyżeczka
tymianek 1/21 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany kurczak z fasolką i cukinią

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć. Natrzeć solą, pieprzem oraz tymiankiem. Warzywa umyć i sprawić. Do miski przelać olej, doprawić solą,pieprzem oraz chili. Dodać także ¼ łyżeczki tymianku. Wymieszać. Przełożyć warzywa i odłożyć na 10 min do lodówki.
Krok 1 - Grillowany kurczak z fasolką i cukinią foto
2
Po tym czasie patelnie grillowi lub grill rozgrzać. Ułożyć mięso oraz warzywa i grillować do miękkości.
Krok 2 - Grillowany kurczak z fasolką i cukinią foto
3
smacznego!
Krok 3 - Grillowany kurczak z fasolką i cukinią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 01.11.2014 21:26
przepyszny kurczaczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak