Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z cukini z pastą szpinakową

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

cukinia 2

pasta

szpinak mrożony 1 opa.
mleko 2 łyżki
masło
czosnek 2-3 ząbki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat

sos

śmietana 18 proc 1 szklanka
słodki ser typu włoskiego 125 g
serek topiony 100 g
masło 2 łyzki
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z cukini z pastą szpinakową

Pasta-Szpinak przełóż na patelnie rozmroź na maśle podlewając mlekiem i dodaj rozgnieciony czosnek.Dopraw.Odparuj.
Cukinie ze skórą pokroj wzdłuż na cienkie plasterki.Wrzuć na wrzątek i blanszuj 2-3 min.Odsącz.Pastę rozsmaruj na plasterkach cukinii i zwiń.
SOS-Na patelni podgrzej masło podsmaż drobno pokrojone ząbki czosnku,dodaj serek pleśniowy lub typu lazur,i serek topiony.Gdy sery się roztopią dodaj smietanę.nie gotuj.Przypraw.Roladki wyłóż na półmisek i polej sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak