Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

na żeberkach kapuśniak z kaszą i kurkumą...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
woda 5 litrów
włoszczyzna 1/2 pęczka
ziemniaki 6 sztuk
kasza jęczmienna 3/4 szklanki
kapusta kiszona 3/4 kg
majeranek 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
natka pietruszki 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: na żeberkach kapuśniak z kaszą i kurkumą...

żeberka opłukać i zalać wodą w garnku, jak się zagotuje woda to zebrać tzw. "szumy" najlepiej cedzakiem lub łyżką, żeberka gotować z do miękkości i wyjąć je z garnka, ostudzone obrać z mięska i dodać do zupy

do wywaru dać kaszę jęczmienną drobną, ziemniaki pokrojone w kostkę, włoszczyznę rozdrobnioną w rozdrabniaczu i gotować do miękkości kaszy

dodać pokrojoną kiszoną kapuste i gotować z 30 minut, do smaku doprawić kucharkiem, pieprzem, majerankiem, kurkumą, natką pietruszki

zupa jest syta, rozgrzewająca i smaczna..............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 06.11.2014 19:16
smaczna zupa
Bernadeta1 01.11.2014 18:14
kapuśniaku z kaszą nie robiłam ale warto wypróbować
Anna169Hosz 01.11.2014 14:57
Ciekawa zupa.
Pietruszka 01.11.2014 14:10
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak