Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Po Węgiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wołowe 1 kilogram
cebula biała 2 główki
przecier pomidorowy 2 słoiczki
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 3 listki
Pieprz czarny mielony Prymat
czosnek ząbki 4
ziele angielskie 3 ziarenka
boczek
kapusta włoska

Porada

Gdy kładziemy mięso do podsmażenia zadbaj o to, żeby była odpowiednia temperatura. Sprawdzisz to za pomocą zimnej wody. Wylewasz i woda się zetnie.

Przepis i sposób przygotowania na: Po Węgiersku

Wołowinę podsmażamy w szybkowarze.Następnie dodajemy trochę boczku, pokrojonego czosnku i pokrojoną cebulę. liście laurowe, ziele angielskie, paprykę słodką i ostrą mieszamy. Podduszamy chwilę bez pokrywki i dodajemy pieprz. Dodajemy fasolkę jaś, sos pomidorowy i na koniec dodajemy kapustkę. Zmniejszamy ogień i gotujemy z przykrywką 30 minut. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak