Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z kurczakiem w sosie śmietanowym
Włoski makaron w formie wstążek a do tego soczysty kurczak, delikatne pieczarki, żółty ser i kremowy sos. Pyszny pomysł na szybki i bardzo smaczny obiad dla całej rodziny. Tagliatelle z kurczakiem w sosie śmietanowym zachwyci Wasze kubki smakowe, a dnie błyskawicznie zniknie z talerzy.
Kroki postępowania
Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni. Kroimy drobno pieczarki, dodajemy do cebuli i podsmażamy.
Gdy pieczarki będą już prawie usmażone to dodajemy drobno pokrojony czosnek, przez chwilę smażymy, doprawiamy do smaku pieprzem, solą i przyprawą do potraw Kucharek, a następnie zdejmujemy z ognia.
Piersi z kurczaka kroimy na drobne paseczki i podsmażamy.
Dodajemy do kurczaka śmietanę i smażymy aż sos zacznie gęstnieć. Dodajemy pieczarki z cebulą i czosnkiem, doprawiamy do smaku pieprzem, solą, Kucharkiem, przyprawą curry, bazylią. Dodajemy przyprawę do makaronu i dań kuchni włoskiej Prymat.
Wszystko jeszcze razem chwilę smażymy. Ścieramy ser żółty na tarce o grubych oczkach i dodajemy na patelnię
Gotujemy makaron tagliatelle zgodnie z informacją na opakowaniu. Gdy będzie gotowy odcedzamy i dajemy do sosu. Wszystko razem mieszamy i od razu podajemy.