Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa z pieczarkami na ostro

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 500 g
cebula 2 szt
Papryka ostra mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
czosnek 3 ząbki
ogórki kwaszone 3 szt
pieczarki 400 g
marchewka 1 szt
smalec 2 łyżki
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa z pieczarkami na ostro

Na patelni rozpuszczam smalec smażę mięso pokrojone w kostkę, po usmażeniu wrzucam cebule i przeciśnięty przez praskę czosnek, smażę do momentu aż cebula będzie złocista, wszystko przekładam do garnka, zalewam wodą wrzucam rosołek, doprawiam, solą, pieprzem. Pieczarki kroję w plasterki, a ogórki i marchewkę w kostkę, wszystko przekładam do zupy, którą gotujemy na małym ogniu, po 40 minutach wsypujemy paprykę słodką i ostrą, gotujemy jeszcze kilka minut. Możemy podawać z kluseczkami lu ziemniakami, pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 30.10.2014 20:07
na pewno smaczna
halina17 30.10.2014 19:56
Dobra zupa.
Motorek 30.10.2014 19:26
Syta i pożywna zupa
Renataj 30.10.2014 18:55
Lubię taką zupę gulaszową ale nigdy nie dodawałam do niej ogórków kiszonych - muszę wypróbować.
nogawkuchni 30.10.2014 18:25
Ciekawa i z pewnością sycąca zupka,przydatny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak