Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z cebulą i natką pietruszki

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż ugotowany 20 dkg
cebula biała 2 szt
marchewka 1 szt
natka pietruszki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
kumin 2 łyżeczki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z cebulą i natką pietruszki

Ryż gotujemy w osolonej wodzie studzimy.
Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę dusimy dodajemy kumin ,dodajemy startą marchewkę chwilę smażymy.
Do cebuli dodajemy ryż podgrzewamy można podlać odrobiną wody albo bulionu .
Pod koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki .
Podajemy na ciepło .
Ja podałam do tego jajko w sosie chrzanowym.

POLECAM!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 20.08.2015 10:58
smaczny pomysł
gusia1000 27.10.2014 20:55
Lekkie jedzenie.
gusia1000 20.10.2014 21:09
Pewnie, można i takie mieć jedzenie.
Margo1 19.10.2014 12:33
apetycznie wyglada
gosia56 18.10.2014 10:35
Bardzo dziękuję za miłe komentarze ;) tak podany ryż jest na prawdę pyszny .
pajbek 18.10.2014 10:18
Fajny pomysł :-)
Róża1 17.10.2014 21:56
wspaniały , a bardzo prosty pomysł !!!! podziwiam :-).
Joannasz3190 17.10.2014 19:23
Musi być pyszny :)
Aleksandra/Olcia 17.10.2014 19:13
Pychaa mniam
Konczi 17.10.2014 17:21
fajnie wygląda :)
Kejti 17.10.2014 16:43
Uwielbiam ryż,świetnie podany :-)
jola91 17.10.2014 15:38
Super wygląda :)
bhb8 17.10.2014 15:26
również lubię ryż jako dodatek do obiadu
Mysiunia 17.10.2014 15:14
super podany :)
jasiek 17.10.2014 14:31
uwielbiam taki dodatek
Bernadeta1 17.10.2014 14:22
smaczny lekki obiadek, lubię takie jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak