Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle ze szpinakiem i fetą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 400 g
makaron muszelki 1 opakowanie
ser feta 1 opakowanie
mozzarella w kulce 50 g
cebula biała 1
ząbki czosnku 2
bazylia świeża 1/2 szkl.
oliwa 2 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle ze szpinakiem i fetą

1. Makaron wrzuć na wrzącą, osoloną wodę i ugotuj al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedź i skrop 1 łyżką oliwy. Delikatnie wymieszaj i odstaw.

2. Cebulę i czosnek posiekaj drobno i zeszklij na patelni na 1 łyżce oliwy.

3.Dodaj szpinak i duś, aż liście się zblanszują ( 3-4) min. Wsyp pokruszony ser feta i listki bazylii. Wymieszaj i dopraw pieprzem.

4. Nagrzej piekarnik do temperatury 190 stopni ( grzanie góra- dół ). Dno naczynie żaroodpornego posmaruj oliwą.

5. Napełnione farszem muszle ułóż w naczyniu żaroodpornym i posyp mozzarellą. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 10 minut. Ustaw piekarnik na funkcję grill i zapiekaj jeszcze 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 17.10.2014 22:44
Ostatnio też polubiłam szpinak i robiłam podobnie, ale bez zapiekania - tak też musi być pyszne!
misia53 17.10.2014 21:25
bardzo lubię takie jedzonko
noninka77 17.10.2014 19:32
Pyszności :)
molanka 17.10.2014 18:38
pyszna potrawa
Stenka 17.10.2014 16:16
smakowite danie
izapozdro 17.10.2014 16:11
wow, robi wrażenie
Grazyna0211 17.10.2014 15:25
smaczne danie
Pyszota 17.10.2014 15:11
pyszne jedzonko
jasiek 17.10.2014 14:34
doskonały makaron
IwonaDD 17.10.2014 13:45
proste i pyszne
Lis 17.10.2014 13:21
pięknie podane, i wyglądające na bardzo smakowite:)
Renata9 17.10.2014 12:56
smaczne jedzonko
Kulinarna Ja 17.10.2014 12:54
bardzo je lubię!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak