Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z fasolki szparagowej z kurczakiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 500 g
filet z kurczaka
marchewki 2
pietruszka
seler korzeniowy mały
por (biała część)
ziemniaki 4
masło 1 łyżka
bulion warzywny 1,2 l
śmietana gęsta 3 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
kozieradka
sól i pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z fasolki szparagowej z kurczakiem

Marchew ,seler ,pietruszkę i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę ,pora w piórka. Fasolkę myjemy i kroimy w mniejsze kawałki. Filet z kurczaka kroimy w kostkę i razem z warzywami podsmażamy na maśle. Następnie zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości warzyw. Na koniec całość zabielamy śmietaną ,do smaku doprawiamy solą ,pieprzem ,gałką muszkatołową i kozieradką. Przed podaniem obficie posypujemy posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 25.10.2014 13:11
znakomita zupka
Ola1984 19.10.2014 09:55
Bardzo smaczna zupa, idealna na jesienne, chłodniejsze dni.
Wacław 18.10.2014 09:53
lubie zupy a ta jest przepyszna :-)
ice cubes 17.10.2014 15:28
dobra zupa :)
IwonaDD 17.10.2014 13:47
wspaniała zupa
Anna20 17.10.2014 13:36
Smacznie się zapowiada :)
nogawkuchni 17.10.2014 12:36
Bardzo smakowita zupa,chętnie bym takiej zjadła.
olkaaa 17.10.2014 12:03
ciekawa propozycja
Futka 17.10.2014 12:02
Wspaniała zupa! :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak