Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa pieczona w żurku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa biała 1 kg
olej 1 łyżka
cebula 3 szt
majeranek
woda 1 szkl
śmietana 18 proc 1 szkl
żurek 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa pieczona w żurku

Dno naczynia żaroodpornego smarujemy olejem. Cebulę kroimy w wiórka i układamy na dnie naczynia, następnie kładziemy kiełbasę. Posypujemy majerankiem, dolewamy szkl. wody.

Wkładamy do piekarnika temperatura 180 stopni.

Podczas pieczenia nakłówamy kiełbasę, po ok. 30-40 minutach obracamy kiełbasę na drugą stronę.

Żurek mieszamy ze śmietaną, wlewamy do naczynia z białą kiełbasą i ponownie wkładamy do piekarnika na ok. 30 minut.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 17.10.2014 11:47
uwielbiam żurek tylko z białą kiełbasą
Ali 17.10.2014 05:58
Wygląda naprawdę smakowicie, zjadłbym :)
w mojej kuchni 17.10.2014 00:18
ale smakołyki..
Jadwiga/Jaga85 16.10.2014 23:24
Podoba mi się!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak