Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z czerwoną soczewicą

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 2 szt
marchew 2 szt
seler naciowy 2 łodygi
kabaczek 1 mała szt
pietruszka 1 mała szt
soczewica czerwona 6 lyzek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 ziarna
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 6 ziaren
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
śmietana 30% 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z czerwoną soczewicą

Kroki postępowania

1
Ziemniaki, marchew i pietruszkę obrać, umyć, pokroić w kostkę i wrzucić do garnka. Seler naciowy umyć i posiekać drobno. Warzywa zalać wodą, dodać ziele, liść, pieprz, odrobinę soli i gotować.
Krok 1 - Zupa jarzynowa z czerwoną soczewicą foto
2

Kabaczka obrać, usunąć nasiona, pokroić miąższ w kostkę. Wrzucić do zupy.
Krok 2 - Zupa jarzynowa z czerwoną soczewicą foto
3

Następnie wsypać do zupy czerwoną soczewicę, zamieszać i gotować do miękkości warzyw.
Krok 3 - Zupa jarzynowa z czerwoną soczewicą foto
4

Wlać śmietankę, zagotować. Doprawić solą i pieprzem.
Krok 4 - Zupa jarzynowa z czerwoną soczewicą foto
5
gorącą zupę rozlać do talerzy i od razu podawać
Krok 5 - Zupa jarzynowa z czerwoną soczewicą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 16.10.2014 16:32
pyszna zupa
Bernadeta1 16.10.2014 16:01
smaczna zupka
jola91 16.10.2014 14:31
Przepysznie i zdrowo :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak