Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w śmietanie z żurawiną i jabłkiem

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 50 dag
cebula czerwona 1 szt
jabłko 1 szt
żurawina suszona 5 dag
śmietana 18 proc 6 łyżek
sok z cytryny 1/2 szt
cukier szczypta
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w śmietanie z żurawiną i jabłkiem

Śledzie moczę dobę we wodzie (3-4 razy zmieniam wodę na czystą). Cebulę obieram i kroję w piórka. Solę i zostawiam na 15 minut. Jabłko obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach. Przekładam do miski. Dodaję śmietanę, cebulę, żurawinę oraz sok z cytryny. Dokładnie mieszam wszystkie składniki. Doprawiam do smaku cukrem, solą oraz pieprzem. Dodaję śledzie. Mieszam i odstawiam na godzinę w chłodne miejsce, aby śledzie się „przegryzły”. Gotowe śledziki wykładam na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 17.10.2014 00:10
dobrze jest zjeść coś pysznego
Megg 15.10.2014 22:09
Uwielbiam śledziki :-)
agnieszka214 15.10.2014 20:36
tak pysznie wygladaja ze juz moge zjeść
Pusia 15.10.2014 20:35
ciekawy przepis
IZABELA29 15.10.2014 20:34
apetycznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak