Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmelizowane gruszki z sosem piernikowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 3 szt
cukier 5 łyżek
masło 5 dag
biała czekolada 1 tabliczka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżeczki
cynamon szczypta
mleko 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Karmelizowane gruszki z sosem piernikowym

Kroki postępowania

1
Gruszki obierz, przekrój na pół i usuń gniazda nasienne.
Krok 1 - Karmelizowane gruszki z sosem piernikowym foto
2
Na patelni rozpuść masło. Wsyp cukier i wymieszaj. Dodaj gruszki. Smaż na małym ogniu po 5 minut z każdej strony.
Krok 2 - Karmelizowane gruszki z sosem piernikowym foto
3
Czekoladę połam na kostki. Rozpuść na kąpieli wodnej.
Krok 3 - Karmelizowane gruszki z sosem piernikowym foto
4
Dodaj mleko, przyprawę korzenną oraz cynamon. Dokładnie wymieszaj. Przygotowane gruszki ułóż na talerzu, polej sosem piernikowym. Podawaj na ciepło.
Krok 4 - Karmelizowane gruszki z sosem piernikowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 10.10.2015 23:47
aromatyczne gruszki
adelajda 15.10.2014 18:21
uwielbiam gruszki a w takim wydani to bardzo chętnie zjem :)
monikalangier 15.10.2014 17:50
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak