Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka miodowo-musztardowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 8 sztuk
miód 130 ml
Musztarda francuska Prymat 4 łyżki
chrzan żurawinowy 2 łyżki
olej słonecznikowy 4 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka miodowo-musztardowe

Udka nacinamy nożem w 3 miejscach. Marynatę robimy z pozostałych składników. Nacieramy dokładnie mięso i wkładamy do lodówki na minimum godzinę.
Po tym czasie możemy grillować udka :)
Możemy do nich podać grillowane lub pieczone ziemniaczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak