Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki mięsne z pieczarkami, cebulką i papryką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
Musztarda miodowa Prymat 2 łyżki
przyprawa do gyrosa 5 łyżeczek
Pieprz czarny mielony Prymat 1 płaska łyżeczka
sól do smaku
cebula czerwona 4 sztuki
papryka 2 sztuki
pieczarki 350 g
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki mięsne z pieczarkami, cebulką i papryką

Schab myjemy, oczyszczamy i kroimy w kosteczkę. Robimy marynatę z musztardy, soli, pieprzy, przyprawy do gyrosa oraz z bazylii i łączymy z mięsem. Odstawiamy na co najmniej 2 godziny do lodówki. Pieczarki, paprykę oraz cebulkę myjemy i kroimy. Całość naprzemiennie nadziewamy na patyczki do szaszłyków posypujemy odrobina przyprawy do gyrosu i grillujemy aż mięso dojdzie. Dla mnie najlepiej smakuje z sosem czosnkowym :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mały_łasuch 25.10.2014 12:22
Palce lizać :)
Krzysztof15 25.10.2014 07:14
bardzo lubie
Iwusia 24.10.2014 23:45
wspaniałe muszą być
gosia1988 24.10.2014 20:46
muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak