Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w cieście pietruszkowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z mintaja 2 sztuki
jajko 1 sztuka
natka pietruszki 3/4 pęczka
mleko 3 łyżki
mąka
sól
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
olej do smażenia

Porada

Jeśli zostanie trochę ciasta, można z niego usmażyć placuszki.

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w cieście pietruszkowym

Filety kroimy w mniejsze kawałki. Oprószamy przyprawą do ryb. Pietruszkę siekamy, dodajemy jajko, mleko, odrobinę soli i tyle mąki, aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Na patelni rozgrzewamy olej. Kawałki ryby moczymy w cieście i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 21.10.2015 08:55
dobry przepis na rybę
berys18 23.10.2014 18:39
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak