Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z boczniakami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczniaki 4 szt
cebula biała 1/2 szt
masło klarowane do smażenia
jajko 2 szt
papryka w płatkach
natka pietruszki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z boczniakami

Grzyby myjemy i kroimy w paski. Cebule kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i szklimy na nim cebule z grzybami. Kiedy grzyby odparują wbijamy jajka. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem i przesmażamy aż jajko się zetnie. Posypujemy płatkami papryki i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 22.10.2014 07:37
ale smaka mi narobiłaś:-)
Ankha 22.10.2014 07:18
O ja tez lubie grzybowe jajecznice
Christopher 21.10.2014 20:34
Lubię jajka z grzybami.
kloruś 21.10.2014 19:07
erym to papryka w płatkach :)
jasiek 21.10.2014 17:23
najlepsze śniadanko
pestka 21.10.2014 15:03
pyszne śniadanko
erym 21.10.2014 15:03
a czym jest psypana, czy to chilli czy suszone pomidory?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak