Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fetą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy polski Prymat 1 opakowanie
olej 3 łyżki
woda 3 łyżki
mix sałat 2 garście
szalotka 1 sztuka
pomidorki koktajlowe kumato 250 g
rzodkiewki 5 sztuk
ser feta 150 g
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fetą

Kroki postępowania

1
Sos rozmieszać z wodą i olejem, odłożyć na kilka minut.
Krok 1 - Sałatka z fetą foto
2
Sałatę opłukać, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki, przełożyć do miski.
Krok 2 - Sałatka z fetą foto
3
Szalotkę pokroić w cienkie talarki. pomidorki pokroić w ćwiartki, rzodkiewki w półplasterki. Ser pokroić w kostkę. Wszystkie składniki dodać do sałaty.
Krok 3 - Sałatka z fetą foto
4
Dodać też trochę pieprzu. Tuż przed podaniem sałatkę polać przygotowanym wcześniej sosem.
Krok 4 - Sałatka z fetą foto
5
Lekko wymieszać. Podawać np. jako dodatek do mięska.
Krok 5 - Sałatka z fetą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak