Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone jabłka z krówką

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 6 szt
cukierki krówki 6 szt
Cynamon mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone jabłka z krówką

Kroki postępowania

1
Wybrać jabłka tej samej wielkości. Najlepiej miękkie i słodkie. Umyć i każdemu na wysokości 3/4 ściąć czapeczkę. Za pomocą łyżki wyciągnąć gniazdo nasienne, ale zostawiając spód.
Krok 1 - Pieczone jabłka z krówką foto
2
W każde zagłębienie umieścić po jednej pokruszonej krówce. Oprószyć delikatnie cynamonem, przykryć czapeczką.
Krok 2 - Pieczone jabłka z krówką foto
3
W naczyniu do zapiekania wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na około 30min. Podawać na gorąco. Smacznego!
Krok 3 - Pieczone jabłka z krówką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania96 05.08.2015 10:24
zrobiłam i są bardzo dobre.najlepiej smakują z dżemem wiśniowym
Ania96 07.10.2014 10:38
muszą być pyszne
Kolorowa 06.10.2014 19:39
Szybki, imprezowy przepis ;)
Wiktoria29 06.10.2014 11:05
mniami zjadłabym
irenka 05.10.2014 18:48
pyszny deser,jabłka wyglądają rewelacja
nogawkuchni 05.10.2014 17:20
Świetna propozycja na coś słodkiego i dość lekkiego,chętnie bym zjadła takich pyszności.
gosia56 05.10.2014 16:32
super poproszę jedno jabłuszko;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak