Przepis i sposób przygotowania na: Ucierane ciasto na białkach z jabłkami
Kroki postępowania
Wszystkie składniki ciasta powinny mieć temperaturę pokojową. Do miski wlać białka, mleko, ekstrakt z wanilii i krótko roztrzepać trzepaczką.
Ucierane ciasto na białkach z jabłkami to szybki i pyszny deser. Stanowi też ciekawą odmianę dla ciast ucieranych na jajkach.
mąka tortowa | 640 gramów |
białko | 360 gramów |
masło | 340 gramów |
mleko ciepłe | 360 mililitrów |
cukier drobny | 200 gramów |
proszek do pieczenia | 4 łyżeczki |
ekstrakt waniliowy | 2 łyżeczki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | szczypta |
jabłko | 3 sztuki |
mąka tortowa | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: