Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z brukselki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 1 kg
rosół drobiowy 1 l
boczek wędzony 250 g
marchewki 2
pietruszka
seler mały
por (biała część)
cebula
ziemniaki 3 szt
słonina wędzona 50 g
mąka 1 łyżka
szczypiorek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z brukselki

Jarzyny ,cebulę ,wędzonkę ,pokrojone w dużą kostkę ziemniaki ,pora pokrojonego w krążki i oczyszczoną brukselkę gotujemy przez 30 min. Wędzonkę i warzywa wyjmujemy. Marchew i seler kroimy w kostkę ,brukselkę i cebulę blendujemy z wywarem. Na patelni robimy zasmażkę ze słoniny i mąki. Dodajemy do zupy. Dokładnie mieszamy. Marchew ,seler ,boczek kroimy w kostkę ,dodajemy do zupy razem z ziemniakami ,porem i gotujemy na średnim ogniu przez 10 min. Na koniec dodajemy posiekany szczypiorek. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ggosienka68 13.10.2014 17:32
uwielbiam brukselkę :)
U2U2
U2U2 09.10.2014 14:30
Pyszna zupka !
Klausia 03.10.2014 21:01
ciekawa zupa
Kluska_87 03.10.2014 20:26
zupa z brukselką super
Kolorowa 03.10.2014 19:27
bardzo fajna zupa !;P
marcia7 03.10.2014 14:47
zdrowa zupka
Krystyna32 03.10.2014 14:14
smaczna zupa
Zdzisław 03.10.2014 12:52
dla mnie smaczne danie podano
IlonaAlbertos 03.10.2014 12:34
Świetna zupka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak