Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z papryką i majerankiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 2 l
kapusta kiszona 350 g
marchewka 1 szt
ziemniaki 300 g
Liść laurowy suszony Prymat 1 liść
ziele angielskie 2 ziarenka
majeranek 1 łyżeczka
papryka czerwona 3 plastry
sól i pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z papryką i majerankiem

Kroki postępowania

1
Ziemniaki myjemy, kroimy w kostkę i gotujemy na półmiękko, odcedzamy.
Krok 1 - Kapuśniak z papryką i majerankiem  foto
2
Marchew obieramy i ścieramy na małych oczkach. Kapustę szatkujemy dość drobno. Do garnka wlewamy bulion, wkładamy kapustę, dodajemy marchewkę oraz ziele angielskie i liść laurowy. Gotujemy całość 35 minut.
Krok 2 - Kapuśniak z papryką i majerankiem  foto
3
Po tym czasie dodajemy ziemniaki. i paprykę
Krok 3 - Kapuśniak z papryką i majerankiem  foto
4
Dodajemy koncentrat pomidorowy, paprykę słodką i pieprz z solą do smaku.
Krok 4 - Kapuśniak z papryką i majerankiem  foto
5
Całość mieszamy i zagotowujemy. Na koniec dodajemy majeranek.
Krok 5 - Kapuśniak z papryką i majerankiem  foto
6
Podajemy na gorąco.
Krok 6 - Kapuśniak z papryką i majerankiem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 03.10.2014 11:35
i takie zupy są najlepsze
pestka 02.10.2014 18:57
uwielbiam zupy - kapuśniaczki
Adamorek 02.10.2014 17:58
ale smaczna zupka
marcia7 02.10.2014 17:18
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak