Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa z bagietką i serem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 70 dag
wino białe wytrawne 200 ml
olej
cukier 3 łyżeczki
sól
pieprz
bulion 1 l
ząbki czosnku 2
bagietka
ser żółty
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa z bagietką i serem

Kroki postępowania

1
Obieramy cebulę i kroimy w krążki. Rozgrzewamy niewielką ilość oleju i szklimy cebulę. Doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Dusimy, aż cebulka będzie jasnobrązowa.
Krok 1 - Zupa cebulowa z bagietką i  serem foto
2
Dolewamy bulion i wino. Zagotowujemy i gotujemy ok 15 min. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy do smaku.
Krok 2 - Zupa cebulowa z bagietką i  serem foto
3
Bagietkę kroimy w plasterki posypujemy startym serem i ziołami prowansalskimi.
Krok 3 - Zupa cebulowa z bagietką i  serem foto
4
Zupę przelewamy do kokilek i układamy na wierzchu bagietkę. Zapiekamy ok 10 min w 200 st.
Krok 4 - Zupa cebulowa z bagietką i  serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 03.10.2014 08:26
bardzo lubię
asiczekz 02.10.2014 21:20
aż ślinka leci na sam widok
noninka77 02.10.2014 19:19
Lubię tą zupkę :)
marcia7 02.10.2014 17:17
idealna wkładka
Grazyna0211 02.10.2014 16:50
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak