Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowy przekładaniec

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kokos

białko 5 szt
wiórki kokosowe 20 dag
cukier 1 szkl
mąka ziemniaczana 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyzeczka

Masa budyniowa

mleko 0,5 litra
budyń śmietankowy 1 szt
cukier puder do smaku
masło 2 szt

Ciasto makowo- kokosowe

białko 5 szt
cukier 10 dag
mak 11 dag
cukier 8 dag

Ser

ser 60 dag
cukier puder 20 dag
żółtko jajek 7 szt
margaryna 0,5 szt
budyń śmietankowy 1 szt
proszek do pieczenia 0,5 łyzeczki
białko 2 szt

Dodatkowo

mak do dekoracji
wiórki kokosowe do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Serowy przekładaniec

Kokos:
Białka ubijamy z cukrem, gdy już ubite dodajemy mąkę proszek i wiórki kokosowe, bardzo delikatnie mieszamy. Pieczemy około 35 minut.
Masa budyniowa:
Na mleku z cukrem gotujemy budyń. Studzimy go i ucieramy z masłem.
Ser:
Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami. Pod koniec dodajemy ubitą pianę z dwóch białek, proszek do pieczenia, budyń w proszku i ser. Miksujemy. Pieczemy na folii do godziny. Studzimy.
Ciasto makowo- kokosowe:
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Do ubitych dodajemy mak i wiórki kokosowe. Mieszamy i wykładamy na formę pieczemy do 40 minut w 180 stopniach.
Przełożenie:
Ciasto makowo- kokosowe- masa- ser- masa- kokos- lekko masy- dekoracja makiem i kokosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 03.10.2014 13:30
wspaniałe ciacho na 5 :-)
Kolorowa 02.10.2014 19:49
pyszne ciacho !
agnieszka214 02.10.2014 19:32
musze wypróbowac
cukiereczek 02.10.2014 18:56
aż ślinak leci od samego patrzenia
Katarzyna59 02.10.2014 18:35
przepyszne ciasto
Konczi 02.10.2014 16:32
super ciacho
gosia561 02.10.2014 16:24
do kawki idealny
Krystyna32 02.10.2014 15:42
pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak