Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka węgierska

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
cebula biała 3 szt
wędzonka 15 dag
kiełbasa 1/2 kg/zwyczajna
ryż 1 szklanka
śmietana kwaśna 1 szklanka
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta/do smaku
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka węgierska

Kroki postępowania

1

Sposób przygotowania:
Ugotować również ryż na sypko.
Krok 1 - Zapiekanka węgierska foto
2
Kapustę przepłukać i ugotować z pokrojoną wędzonką na pół miękko, następnie wymieszać z usmażonymi wcześniej na maśle cebulami. Brytfankę żaroodporną wysmarować tłuszczem i wyłożyć połowę ryżu. Następnie połowę porcji pokrojonej w plastry kiełbasę ułożyć na przygotowanym w brytfannie ryżu.
Krok 2 - Zapiekanka węgierska foto
3
Kiełbasę przykryć połową ugotowanej kapusty. Czynność tę powtórzyć raz jeszcze w tej samej kolejności.
Krok 3 - Zapiekanka węgierska foto
4
Całość polać śmietaną, wymieszaną z przyprawami. Włożyć zapiekankę do piekarnika na godzinę i upiec w temperaturze 180 stopni.
Krok 4 - Zapiekanka węgierska foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalija 14.10.2014 16:15
ciekawy przepis :)
Wiesława1 14.10.2014 11:12
uwielbiam zapiekanki
Wacław 14.10.2014 10:49
pyszne danie !
dodi 14.10.2014 09:34
może być pyszna
Magula 14.10.2014 07:54
fajna zapiekanka
Megg 13.10.2014 22:26
pycha bardzo lubię takie zapiekanki
Stenka 13.10.2014 21:52
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak