Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka na bagietce z pieczarkami i krakowską

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1 szt
masło 1 łyżeczka
pieczarki 25 dag
ketchup łagodny
ser żółty starty 15 dag
kiełbasa krakowska 8 plasterków
szczypiorek do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka na bagietce z pieczarkami i krakowską

Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę, dusimy na maśle do miękkości. bagietkę przekrajany na pół i następnie wzdłuż aby uzyskać 4 porcje, smarujemy ketchupem. Kiełbasę kroimy w kosteczkę. Na ketchup nakładamy pieczarki następnie kiełbasę i ścieramy na wierzch żółty ser. Zapiekamy w 200 stopniach do roztopienia sera. Podajemy z ketchupem i posiekanym szczypiorkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madziela 05.03.2015 11:37
ale narobilam sobie smaka na takie pysznosci !
inka2012 13.10.2014 16:41
uwielbiam takie zapiekanki!
Beatris 13.10.2014 09:29
Wygląda bardzo apetycznie:)
Czyki 13.10.2014 08:18
Bardzo lubię takie zapiekanki :)
asiczekz 12.10.2014 23:34
też lubię takie zapiekanki
Zdzisław 12.10.2014 22:04
dla mnie smaczne danie podano
Megg 12.10.2014 21:26
Uwielbiam zapiekanki
Gracer 12.10.2014 21:12
ja tez lubię
gosia56 12.10.2014 20:27
poproszę kawałeczek;)
olkaaa 12.10.2014 20:12
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak