Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozgrzewający krupnik z żołądków drobiowych

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 1 kg
ziemniaki 1/2 kg
włoszczyzna 1/2 kg
kasza jęczmienna 1 woreczek
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Rozgrzewający krupnik z żołądków drobiowych

Wykonanie:
Żołądki opłukać, dokładnie oczyścić, zalać zimną wodą, zagotować i odcedzić. Następnie zalać świeżą wodą i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Zagotować 3 litry wody, wrzucić pokrojoną włoszczyznę i podgotować w osolonej wodzie. Następnie wsypać kaszę, posiekany czosnek, przyprawy, pokrojone w kostkę ziemniaki i żołądki . Gotować 15 minut, rozlać na talerze i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak