Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa krem z białych szparagów z parykową nutą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi białe 500 g
mleko 300 ml
bulion warzywny 1 szklanka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
grzanki
boczek 3 plastry
śmietana 50 ml
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa krem z białych szparagów z parykową nutą

Boczek kroimy w kostkę i smażymy na skwarki.

Szparagi myjemy, obieramy. Ucinamy główki i gotujemy w mleku aż zmiękną. Główki gotujemy aż będą miękkie. Do mleka ze szparagami dodajemy bulion i jeszcze chwilę gotujemy. Blendujemy na krem. Przyprawiamy solą, pieprzem i łyżeczką ostrej papryki, mieszamy. Dodajemy śmietanę (opcjonalnie)

Dodajemy grzanki i boczek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 13.10.2014 15:29
na pewno pyszna zupa
jasiek 12.10.2014 10:38
bardzo smaczna
cukiereczek 12.10.2014 09:53
apetyczny sposób na szparagi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak