Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek na skrzydełkach z kiełbaską

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 4 szt
kiełbasa 40 dkg
ziemniaki 5 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
cebula 2 szt
pieczarki 25 dkg
szczypiorek
żurek 1 butelka
grzanki
przyprawa do potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek na skrzydełkach z kiełbaską

Skrzydełka zalewamy zimną wodą , dodajemy obraną marchewkę, pietruszkę, lekko solimy i gotujemy wywar. Gdy mięso jest miękkie wyjmujemy, razem z warzywami. Do wywaru wrzucamy pokrojone ziemniaczki i kiełbaskę. Wlewamy żurek. Cebulkę drobno kroimy, pieczarki kroimy na plasterki i podsmażamy, dodajemy do wywaru, przyprawiamy do smaku i posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem. Podjemy z grzaneczkami. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 12.10.2014 13:37
my robimy żurek na białej kiełbasie
Bernadeta1 12.10.2014 13:25
smaczny żurek
ice cubes 12.10.2014 11:43
bardzo lubię żurek :)
Wafelek2601 12.10.2014 09:34
Bardzo dobry
w mojej kuchni 11.10.2014 22:48
taka zupa to pyszne danie...
molanka 11.10.2014 21:55
bardzo rozgrzewająca zupa
Gracer 11.10.2014 21:55
pysznie !!! poproszę porcyjkę :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak