Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biały puch

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Spód

Biszkopty 300 g
masło 125 g
czekolada mleczna 1 tabliczka

masa

Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
biała czekolada 3 tabliczki
śmietana 36% 600 ml
cukier puder 2 łyżki

wierzch

czekolada mleczna 1 tabliczka

Porada

Wierzch można posypać gorzką czekoladą, kawą lub kakao

Przepis i sposób przygotowania na: Biały puch

Spód: Rozpuść czekoladę z masłem. Wymieszaj z pokruszonymi biszkoptami. Wyłóż spód tortownicę i wsadź do lodówki.
Masa: Żelatynę namocz w 1/3 szkl. wody i odstaw do napęcznienia. Rozpuść czekoladę wraz ze 100 ml. śmietanki w kąpieli wodnej i wymieszaj z żelatyną. Resztę śmietanki ubij na sztywno. Dodaj cukier puder i wymieszaj z masą czekoladową. Masą wyłóż spód i wsadź do lodówki na 2 godziny. Następnie posyp wierzch ciasta startą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 12.10.2014 11:49
pyszne ciacho
bietka 12.10.2014 08:22
smaczne ciacho :)
Renata22 11.10.2014 22:20
wspaniały ten puch, choć puch tez zrobi nam w bioderkach ;)
Janina 11.10.2014 21:48
Świetne ciacho;)
ada.la 11.10.2014 20:32
ale pyszności
Aleksandra/Olcia 11.10.2014 19:45
Ohhhh mniam
aneta2208 11.10.2014 19:36
czasami mozna sobie pozwolić na coś bardzo kalorycznego;)
Bernadeta1 11.10.2014 19:27
Ale tu kuszące słodkości, pycha
Stenka 11.10.2014 19:22
smaczne ciasto, chociaż kaloryczne warto się podelektować
Edith85 11.10.2014 18:54
Jeju, ale pysznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak