Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z indyka z szałwią i mozzarellą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 80 dkg
szałwia 8 dużych listków
sól do smaku
pieprz do smaku
mozzarella w kulce 80 g
Przyprawa do mięs Prymat 3 łyżeczki
olej do smażenia
kostka mięsna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z indyka z szałwią i mozzarellą

Kroki postępowania

1
Pierś z indyka naciąć w środku, żeby otrzymać kieszonkę. Oprószyć ją w środku solą i pieprzem.
Krok 1 - Pierś z indyka z szałwią i mozzarellą foto
2
Do środka włożyć umyte liście szałwii i pokrojoną w plastry mozzarellę. Brzegi mięsa spiąć wykałaczkami.
Krok 2 - Pierś z indyka z szałwią i mozzarellą foto
3
Nadziane mięso położyć na rozgrzany na patelni olej, posypać z obu stron przyprawą do mięs.
Krok 3 - Pierś z indyka z szałwią i mozzarellą foto
4
Mięso z obu stron mocno zrumienić. Do mięsa wlać 2 szklanki wody, dodać kostkę mięsną.
Krok 4 - Pierś z indyka z szałwią i mozzarellą foto
5
Dusić na średnim ogniu pod przykryciem ok. 30 minut. W połowie duszenia mięso odwrócić. Gotowe mięso podzielić na porcje.
Krok 5 - Pierś z indyka z szałwią i mozzarellą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 10.10.2014 18:15
Wspaniale się prezentuje:)
bhb8 10.10.2014 17:02
dobre mięso :)
IwonaDD 10.10.2014 16:08
pyszne danie
idealme 10.10.2014 15:11
pyszności!
Ali 10.10.2014 13:12
Wygląda super, zjadłbym :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak