Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 1/3 szklanki
mleko kokosowe 2 szklanki
żurawina suszona 5 sztuk
rodzynki 5 sztuk
daktyle 5 sztuk
czekolada deserowa 1 tabliczka

Porada

Najlepiej smakuje na ciepło, a dzięki daktylom budyń w smaku jest słodki nawet gdy nie dodamy czekolady:)

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń czekoladowy

Wsypuje do garnka kasze jaglaną zalewam mlekiem kokosowym i gotuje na małym ogniu. Dorzucam do niej rodzynki żurawinę i daktyle, następnie gotuje około 15-20 min. W między czasie rozpuszczam czekoladę w kąpieli wodnej, po tym gdy kasza napęcznieje wlewam płynna czekoladę mieszając. Całość wlewam do blendera i miksuje do uzyskania jednolitej masy. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak