Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot owocowy z rabarbarem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie 4 sztuki
morele 4 sztuki
czereśnie 2 garście
rabarbar 40 dkg
cukier 1 szklanka
woda 3 l
galaretka truskawkowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot owocowy z rabarbarem

Brzoskwinie i morele umyć, przekroić na pół, pozbawić pestek, przełożyć do garnka. Czereśnie umyć, wsypać do garnka. Rabarbar oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki, dodać do owoców. Dodać też cukier, wlać wodę i zagotować. Gotować pod przykryciem ok. 10 minut. Garnek z kompotem zdjąć z ognia. Do kompotu wsypać galaretkę. Wymieszać tak, żeby galaretka się rozpuściła. Podawać na ciepło lub po ostudzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 09.10.2014 19:22
domowy wyjątkowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak