Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kurczakiem i płatkami migdałów
Majonez mieszamy z syropem z ananasa, doprawiamy odrobiną soli i pieprzu.
Pomidorki myjemy, kroimy na ćwiartki.
Na 6 talerzach rozkładamy równomiernie mix sałat, pomidorki, pokrojoną w drobną kostkę fetę oraz ananasa. Polewamy majonezem zmieszanym z syropem z ananasa.
Płatki migdałów i słonecznik prażymy na rozgrzanej patelni.
Pierś z kurczaka oczyszczamy, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy bez tłuszczu na rumiano. Doprawiamy curry oraz odrobiną soli.
Na talerze nakładamy gorącego kurczaka, posypujemy płatkami migdałów oraz słonecznikiem. Podajemy od razu po przygotowaniu.