Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ryżowa z różą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka z indyka 1 szt
ryż 100 gram
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
natka pietruszki 1 garść
seler korzeniowy 1/2 szt
kalafior 1/4 szt
fasola 150 gram
przyprawa do zup 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz
Bazylia suszona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ryżowa z różą

Mięso myjemy i wrzucamy do garnczka z wodą. Zagotowujemy wodę i wylewamy ją, wlewamy nową. Seler i pietruszkę obieramy i przecieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach, wrzucamy do garnczka z wodą. Gdy mięso będzie miękkie dodajemy kalafiora i fasolkę i ryż. Marchewkę obieramy i kroimy obieraczką na długie cienkie pasy i również dodajemy do zupy. Przyprawiamy do smaku. Uważamy, żeby marchewka się nie rozgotowała. Zupę wylewamy na talerze, na środek przybieramy marchewką skręconą w różę, posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 08.10.2014 13:37
smaczna i ładnie podana zupa :)
pestka 08.10.2014 10:38
z pewnością bardzo smaczna zupka
Adam/ZUB3R 08.10.2014 10:09
smaczna zupa
olkaaa 08.10.2014 07:43
ciekawy pomysł
halinah 08.10.2014 00:32
dobra zupa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak