Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Imbirowy sernik z sera koziego z malinami Tomasza Dekera

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mleko 50 g
ser kozi 400 g
cukier 70 g
skrobia kukurydziana 15 g
jajko 2 szt.
imbir starty 10 g
śmietana 50 g
sól 5 g

Coulis malinowy

maliny świeże 100 g
syrop cukrowy 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Imbirowy sernik z sera koziego z malinami Tomasza Dekera

Tomasz Deker poleca:
Coulis malinowy: maliny przecieramy przez sito, usuwamy nasiona, następnie łączymy z syropem.
Sernik: mieszać mleko i ciepłą śmietanę z serem, aż do uzyskania jednolitej masy. Wszystkie pozostałe składniki zmiksować, uważając, żeby zbytnio nie napowietrzyć masy. Tak uzyskaną masę przełożyć do formy wyłożonej papierem aluminiowym, przykryć folią aluminiową także z wierzchu, żeby masa nie skarmelizowała się podczas pieczenia. Piec w kąpieli wodnej w piekarniku przez 35 min w temp. 160°C. Następnie ściągnąć folię aluminiową z wierzchu i kontynuować pieczenie przez kolejne 10 min. Po wystygnięciu włożyć do lodówki na 24 godz.
Sernik podawać z malinowym purée.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 29.09.2014 06:57
z chęcią spróbowałabym, bo z kozim serem jeszcze nie jadłam :)
Konczi 27.09.2014 15:26
Imponujący przepis, ciekawi mnie jego smak :D
Wacław 27.09.2014 10:28
oooooooooooooooo,świetny pomysł z kozim serem :-)
Kolorowa 26.09.2014 20:01
z serem kozim- genialnie !
as28 26.09.2014 16:41
nie piekłam nigdy z sera koziego bo nie lubie ale moja rodzinka go uwielbiam, trzeba spróbować
jasiek 26.09.2014 15:02
bardzo aromatyczny
Grazyna0211 26.09.2014 14:23
z sera koziego jeszcze nie piekłam sernika ale to świetny pomysł
halinah 26.09.2014 14:15
z chęcią zjadłabym kawałek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak