Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ze szpinakiem i omastą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Farsz

szpinak mrożony 450 gram
cebula 2 szt
masło do smażenia 100 gram
czosnek 3 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki

omasta

pieczarki 5 szt
cebula 2 szt
olej do smażenia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze szpinakiem i omastą

Kroki postępowania

1
Cebule kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnie na rozgrzane masło,
Krok 1 - Pierogi ze szpinakiem i omastą foto
2
Gdy cebula się zrumieniła dodajemy 450g mrożonego szpinaku i 3ząbki czosnku pokrojonego w drobną kostkę. Solimy i pieprzymy do smaku.
Krok 2 - Pierogi ze szpinakiem i omastą foto
3
Po około 10minutach dodajemy bułkę tartą aby uzyskać odpowiednią konsystencje
Krok 3 - Pierogi ze szpinakiem i omastą foto
4
Gdy farsz wystygnie lepimy pierogi.
Krok 4 - Pierogi ze szpinakiem i omastą foto
5
Do pierożków ze szpinakiem robimy omastę. Podsmażamy cebulkę i pieczarki doprawiamy solą i pieprzem do smaku. mieszamy i polewamy nasze pierogi. Smacznego!
Krok 5 - Pierogi ze szpinakiem i omastą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 26.09.2014 13:09
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak