Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa dyniowo- fasolaowa ze szpinakiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 250 g
cebula 1/2 szt
ziemniaki 2 szt
szpinak świeży garść
czosnek 1 ząbek
rozmaryn 1 gałązka
Liść laurowy suszony Prymat `1 szt
fasola konserwowa 200 g
oliwa 2 łyżki
bulion warzywny 700 ml
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dyniowo- fasolaowa ze szpinakiem

Kroki postępowania

1
Do garnka,w którym będzie gotowana zupa, wlać oliwę, podgrzać, wrzucić czosnek,
liść laurowy i rozmaryn.
Cebulę posiekać, wrzucić do garnka, podsmażyć kilka minut.
Wyjąć czosnek, liść laurowy i rozmaryn.
Krok 1 - Zupa dyniowo- fasolaowa ze szpinakiem foto
2
Dodać pokrojoną w kostkę dynię i ziemniaki.
Wymieszać i podsmażyć kilka minut.
Krok 2 - Zupa dyniowo- fasolaowa ze szpinakiem foto
3
Wrzucić pokrojone liście szpinaku i gotować jeszcze kilka minut
Krok 3 - Zupa dyniowo- fasolaowa ze szpinakiem foto
4
Ugotowaną/ konserwową/białą fasolę zmiksować na gładki krem / można dodać kilka łyżek bulionu/
Krok 4 - Zupa dyniowo- fasolaowa ze szpinakiem foto
5
i wlać do gotującej się zupy.
Krok 5 - Zupa dyniowo- fasolaowa ze szpinakiem foto
6
Uregulować gęstość zupy w/g własnego uznania / bulionem lub wodą/
Doprawić do smaku .
Krok 6 - Zupa dyniowo- fasolaowa ze szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 24.09.2014 11:08
ciekawa zupka
Futka 24.09.2014 09:32
Wspaniała, smakowita i bardzo aromatyczna zupka :)
Mel Kimbra 24.09.2014 08:39
spróbuję na pewno.
Krystyna32 24.09.2014 07:01
pyszna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak