Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z papryką i kiełkami bambusa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion drobiowy 500 ml
przecier pomidorowy 100 ml
papryka czerwona 1/3 szt
marchewka 1 mała szt
bambus pędy 1 łyżka - kiełki
sól i pieprz do smaku
sos sojowy 1 łyżka
makaron do podania

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z papryką i kiełkami bambusa

Bulion zagotowujemy. Marchewkę obieramy, kroimy w słupki, paprykę myjemy i kroimy w paseczki. Do gotującego bulionu przekładamy marchew z papryką i gotujemy 10 minut, zalewamy sosem pomidorowym, dodajemy pędy bambusa i gotujemy kolejne 10 minut. Doprawiamy do smaku solą, sosem sojowym i pieprzem. Gorącą zupę podajemy z ulubionym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 26.09.2014 09:29
Na pewno pyszna;)
mysza75 24.09.2014 10:08
jakie fajne połączenie z kiełkami
ice cubes 23.09.2014 22:14
ciekawy sposób :)
Czyki 23.09.2014 21:11
Znakomita zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak