Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka nadziewane oliwkami, kaparami i suszonymi pomidorami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 duże
oliwki zielone Smak 10 szt.
pomidory suszone Smak 2 szt.
kapary całe Smak 1 łyżeczka
jogurt grecki 1 łyżka
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
cebula 1 plaster

Przepis i sposób przygotowania na: jajka nadziewane oliwkami, kaparami i suszonymi pomidorami

Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupki. Przekroić na pół, od spodu lekko ściąć żeby stały stabilnie na talerzu. Z połówek jajek wyjąć żółtka, widelcem rozgnieść z jogurtem greckim.
Oliwki, kapary, suszone pomidory w zalewie i cebulę drobno pokroić. Wymieszać żółtka z dodatkami. Łyżeczką nadziewać jajka, ułożyć na talerzu (u mnie na listkach nasturcji, które są jadalne). Wszystko posypać pieprzem. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 30.09.2014 00:57
Uwielbiam jajka w każdej postaci :-)
Katarzyna59 29.09.2014 18:49
przepyszne jajeczka
2milutka 29.09.2014 18:35
świetna przekąska!!!
agnieszka214 29.09.2014 17:21
bardzo kolorowo
cukiereczek 29.09.2014 17:05
jajeczka faszerowane,wyśmienite
Sroczka 29.09.2014 16:09
Zjadłabym takie jajeczka.
molanka 29.09.2014 15:31
bardzo ciekawy przepis
Renata9 29.09.2014 15:22
pysznie nadziane jajeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak