Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostry gulasz wołowy.

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki podstawowe.

wołowina 70 dag
cebula 1 duża sztuka
marchew 1 sztuka
papryka 1 sztuka
papryczka chili 1 sztuka

Przyprawy.

ziele angielskie 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku wg uznania
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
chili 1 szczypta

Dodatkowo.

mąka 1,5 łyzki
olej do smażenia wg potrzeb
chleb czerstwy 1 kromka chleba razowego

Porada

Gulasz można robić w zwykłym garnku lub rondlu ale czas jego duszenia będzie długi.

Przepis i sposób przygotowania na: Ostry gulasz wołowy.

Wołowinę umyć,osuszyć i pokroić w kostkę.Wlać na patelnię olej,podgrzać,włożyć oprószoną mąką wołowinę i obsmażyć.
Cebulę i marchew obrać,paprykę umyć,usunąć nasiona,warzywa pokroić w duże kawałki.
Obsmażone mięso przełożyć do szybkowara wraz z tłuszczem z patelni,którą polać wrzątkiem i płyn wlać do mięsa w takiej ilości by je przykryło.Dodać przyprawy ,postawić szybkowar na gazie i gotować ok.1/2 godziny.
Po tym czasie dodać warzywa,włożyć kromkę chleba i dusić do miękkości mięsa.Doprawić na koniec do smaku wg własnego gustu.
Chleb powinien zagęścić sos i nie trzeba używać więcej mąki
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 07.10.2014 22:54
Wołowinka w takim wydaniu jest pyszna
Margo1 03.10.2014 07:27
Lubię taki gulasz
Kejti 01.10.2014 08:42
Apetyczne mięsko :-)
ben-ka 30.09.2014 09:14
Wołowinkę też lubię:)
IZABELA29 30.09.2014 06:45
moje ulubione smaki
adelajda 29.09.2014 17:58
wołowinkę to ja bardzo lubię
IlonaAlbertos 29.09.2014 15:19
Wygląda apetycznie.
gosia561 29.09.2014 13:00
konkretnie doprawiony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak