Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

batoniki owsiane

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki owsiane 1 szklanka
otręby pszenne 1/2 szklanki
rodzynki 3 łyżki
żurawina suszona 3 łyżki
wiórki kokosowe 3 łyżki
miód 3 łyżeczki
syrop klonowy 2 łyżki
białko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: batoniki owsiane

Płatki owsiane mieszamy z otrębami. Wrzucamy do blendera z rodzynkami i żurawiną. Miksujemy chwilę, przekładamy do miski. Do mieszanki dodajemy wiórki kokosowe, miód i syrop klonowy i mieszamy. Na koniec dodajemy białko i mieszamy aż składniki wchłoną białko. Powstałą masę wykładamy na blachę , wyłożoną papierem do pieczenia, rozprowadzamy na duży placek i dociskamy mocno łyżką. Pieczemy w 180 stopniach przez około 15 minut. PO wyjęciu z piekarnika placek kroimy na mniejsze kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 29.09.2014 15:05
fajne batoniki,podobają mi się
AGNIESZKA144 29.09.2014 11:46
lubię takie słodkości
jasiek 29.09.2014 11:16
zdrowe drugie śniadanie
dodi 29.09.2014 10:54
uwielbiam takie
Anna169Hosz 29.09.2014 09:49
Wyglądaja fantastycznie!
Ali 29.09.2014 08:39
Wyglądają niezwykle smakowicie :)
Ewelina1991 29.09.2014 07:52
świetne batoniki!!
noninka77 28.09.2014 22:19
Wspaniale wyglądają :)
Kolorowa 28.09.2014 22:18
Samo zdrowie !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak