Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z młodego bobu i fasolki szparagowej z kaszą jaglaną

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bób 500 g (ugotowanego i obranego)
fasola szparagowa żółta oczyszczona 200 g
kasza jaglana 100 g
rosół 1,25 litra
cebula 1/2 małej
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
sól
Czosnek suszony Prymat

Porada

Jeśli wolimy gęściejsze zupy to można użyć więcej bobu.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z młodego bobu i fasolki szparagowej z kaszą jaglaną

Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Bób blendujemy na pastę. Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy na małym ogniu w gorącym rosole około 15 minut po przykryciem(aż będzie miękka). Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu. Do miękkiej fasolki dodajemy pastę z bobu i roztrzepujemy dokładnie trzepaczką, wrzucamy cebulkę i całość gotujemy około 2-3 minuty. Zupę przyprawiamy i podajemy z ugotowaną kaszą. Możemy też do gotowej, zimnej zupy wrzucić ugotowaną kaszę i dokładnie wymieszać – wtedy zupa trochę zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak