Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ze świeżych grzybów

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 500 g
ziemniaki 3 szt
marchew
pietruszka
seler
cebula
bulion warzywny 1,2 l
masło 1 łyżka
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżka
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze świeżych grzybów

Warzywa obieramy ,myjemy i kroimy w kostkę ,podsmażamy w garnku na łyżce masła. Zalewamy bulionem warzywnym ,dodajemy lubczyk i gotujemy do miękkości jarzyn. Grzyby płuczemy ,osączamy i kroimy na kawałki ,dodajemy do zupy i gotujemy jeszcze 15 min na średnim ogniu. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 14.09.2014 12:14
Alez cudnie wygląda ta zupka !
molanka 14.09.2014 12:00
uwielbiam zapach takiej zupki
Megg 14.09.2014 11:23
super smaczna zupka
dodi 14.09.2014 11:14
pyszna zupka
Helena63 14.09.2014 11:11
zupka ze świeżych grzybków zawsze najlepsza :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak