Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana pierś z kurczaka w marynacie z czosnkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
oliwa 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
bazylia świeża 2-3 listki
sałata 6-7 liści

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana pierś z kurczaka w marynacie z czosnkiem

Pierś z kurczaka myjemy. Do miski wlewamy oliwę, dodajemy przeciśnięty czosnek i posiekaną bazylię oraz odrobinę soli, mieszamy. Do marynaty wkładamy mięso i marynujemy przez około 30-40 minut. Następnie mięso przekładamy na grilla i grillujemy przez kilkanaście minut z dwóch stron. Sałatę myjemy i osuszamy, szarpiemy, przekładamy na talerz, na niej układamy grillowy filet.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 13.09.2014 23:28
Świetne mięsko;)
Mysiunia 13.09.2014 21:32
znakomita :)
ice cubes 13.09.2014 17:36
dobry obiad :)
adelajda 13.09.2014 16:50
Mi będzie smakował :)))
Czyki 13.09.2014 16:05
Oj Konczi to ja wpadnę do Ciebie na takie pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak