Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tureckie kofty z migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 1 kg
jajko 2 szt
cebula 2 szt
migdały 7 łyżka
masło 3 łyżka
kolendra 1 łyżka
cytryna 1 szt
sól i pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: tureckie kofty z migdałami

Mięso zemleć ze trzy razy. Jajka roztrzepać i dodać do nich startą cebulę. Mięso połączyć z jajkami i cebulą, dodać do smaku pieprz i sól. Dobrze wszystko wyrobić rękoma.
Migdały należy sparzyć wrzątkiem, obrać, posiekać. Z mięsa uformować 7 płaskich prostokątów i posypać każdy posiekanymi migdałami. Zwinąć w roladę i uformować. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i ułożyć na niej kofta, posmarować stopionym masłem, pokropić wodą. Piec należy przez 40- 45 minut, w temp. 180 stopni. Upieczone przełożyć na półmisek i posypać posiekaną kolendrą i przybrać cytryną pokrojoną na kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak