Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z tuńczykiem i kukurydzą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron ryżowy 300 g
tuńczyk w sosie własnym 100 g
szalotka 1 szt
kukurydza 100 g
pomidory koktajlowe (czerwone) 100 g
masło 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z tuńczykiem i kukurydzą

Jeśli używamy makaronu ryżowego , przygotowujemy go przed samym podaniem, gdyż wymaga on tylko kilkuminutowego zaparzenia.

Tuńczyka rozrywamy widelcem na kawałki, kukurydzę odsączamy z zalewy.

Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła , dodajemy drobno posiekaną szalotkę, złocimy.

Dodajemy rozdrobnionego tuńczyka oraz kukurydzę.

Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu, podgrzewamy.

Podajemy gorące z ugotowanym makaronem i pokrojonymi pomidorkami.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AntekRa 12.04.2018 00:15
Ja zawsze dodatkowo dodaje olej z tuńczyka do smażenia szczególnie jak jest neutralny np. słonecznikowy, wtedy jest dodatkowy aromat.
mysza75 20.09.2014 10:25
fajny makaron na szybko
2milutka 20.09.2014 09:39
super to wygląda:)
Mniam 20.09.2014 09:09
Piękne kolorki :)
Krystyna32 20.09.2014 08:34
smaczne danie
Agnieszka-87-25 20.09.2014 08:01
wspaniałe to jest
IKrakowianka 19.09.2014 23:37
piękna prezentacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak