Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z białym serem i malinami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 kg
jajko 1
woda ciepła 1 szklanka
sól
ser biały 30 dag
żółtko jajek 1
cukier waniliowy
maliny świeże 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z białym serem i malinami

Ser wykładamy na głęboki talerz dodajemy cukier waniliowy pół torebki, żółtko jaja .Całość wymieszać ,jeśli wyjdzie nam zbyt rzadkie możemy dodać łyżkę jogurtu naturalnego.Umyte maliny zostawiamy na sitku lub durszlaku . Z mąki ,jajka ,ciepłej wody i soli zagnieść ciasto .Odkrawamy po kawałku , wałkujemy na cienki placek , szklanką wykramy koła ,na każdy kładziemy małą łyżeczką ser i po 2-3 maliny .Zlepiamy . Zagotować wodę z dodatkiem soli i wrzucamy pierogi ,gotujemy na małym ogniu do czasu, aż pierogi będą wypływać na powierchnię .Wyjmujemy . Gotowe polałam jogurtem naturalnym z cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 05.01.2015 16:04
super pierożki
misia53 13.10.2014 20:16
na takie pierożki to ja się piszę.....
Motorek 12.10.2014 09:51
bardzo smaczne
Bernadeta1 11.10.2014 19:44
moje ulubione pierogi
Kejti 05.10.2014 00:21
U mnie dzisiaj jagodowe :-)
aginaa 20.09.2014 20:44
fajne polaczenie
2milutka 18.09.2014 21:08
pyszne są takie pierożki:)
gosia56 18.09.2014 19:40
Na pewno pyszne;)
Beatris 18.09.2014 18:41
Z przyjemnością zjadłabym porcyjkę.
nogawkuchni 18.09.2014 17:38
Uwielbiam pierogi w każdym wydaniu,a z takim nadzieniem z pewnością smakują wyśmienicie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak